Flamiomobiel 

 

Je kan de Flamiomobiel tegenkomen op allerlei evenementen, gaande van (kinder)festivals, braderijen, tot brandweeropendeurdagen,... Maar eveneens komen we graag bij jouw bedrijf of in jouw school langs.

 

phoca thumb l 2013-05-18 buurt aan de beurt merksem 4 copy

Flamiomobiel 

De Flamiomobiel is een mobiele rooksimulator waarmee een kinderkamer gesimuleerd wordt die vol rook hangt. Bedoeling is om zo snel mogelijk een baby(pop) uit een kinderbedje te redden. Bij een woningbrand heb je hier doorgaans slechts 3 min tijd voor!  

Onder het motto 'evacueren kan je leren' ervaar je hoe moeilijk het is je te oriënteren in een ruimte vol rook en daarbij een heel eenvoudige opdracht uit te voeren. Laat je niet verrassen en koop een rookmelder!

 

Frituurbrand blussen
Een brandende frietketel mag je nooit met water blussen. De beste methode om een frietketelbrand te blussen is met een branddeken. Maar hoe gebruik je dat, wat doe je erna, waar kan je die het best bewaren? We leggen het allemaal uit. Als we de mogelijkheid hebben om op een veilige manier een blusstand op te zetten (voldoende en veilige plaats) kan je zelfs oefenen samen met een echte brandweerman om een brandende frietketel te doven.

 

Branddekens en rookmelders

Maak jouw woning brandveilig! Zorg dat er op elke verdieping minimaal één rookmelder hangt, en een branddeken in je keuken is eveneens aangewezen. Op onze stand leggen we uit waarop je moet letten als je ze koopt, waar ze te plaatsen enz. Uiteraard kan je ze ook op onze stand kopen. 

2013-06-25 bengelpop balen 75 copy

Flamio’s kinderpreventiehoekje

Voor de kinderen hebben we een speciaal preventiehoekje. Aan de hand van enkele (computer)spelletjes leren we waar je op moet letten om in de slaapkamer, de badkamer, de keuken,... brand en brandwonden te voorkomen. We leren je slim te zonnen en waarvoor je zeker moet opletten bij het gebruik van vuurwerk. Wat moet je doen als je dan toch verbrandt? Aan de hand van allerlei spelletjes nemen wij je mee in de wereld van brandpreventie. 

phoca thumb l 2013-05-18 buurt aan de beurt merksem 7 copyMet Flamio op de foto

Flamio, de blauwe brandweerolifant, houdt van mensen. Hij doet niet liever dan handjes te schudden, samen op de foto te staan, een knuffeltje te geven... Ga samen met Flamio op de foto en hou een leuke herinnering aan deze ontmoeting over. 

 

 

Wil je meer weten of wil je de Flamiomobiel reserveren voor jouw evenement? Neem contact met ons op: 03/640 10 80 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Flamio-mobiel 1 Copy

Met steun van:

Maes NV

paul kenis garage